Skriv ut
PDF

Telemarkspadler'n

Her i vakre Telemark er vi så heldige å ha lange flotte kanaler som har vært viktige ferdselsårer for båttrafikk inn i fylket. Bandakkanalen med sine slusekamre er et utrolig dristig byggverk av stor ingeniørkunst tatt i betraktning tidsperioden den ble bygd. Slusene gjorde det mulig å ta seg inn vannveien i Telemark og de genererte mye aktivitet. I Telemarkspadler’n kan du oppleve disse slusene og samtidig være med på å gi Telemarkskanalen liv, spenning og aktivitet - denne gangen i kajakker!

Telemarkspadler’n er et internasjonalt kajakkløp hvor du kan velge mellom 3 ulike distanser. Den største starten går fra  Norges blueshovedstad - Notodden. Dette er et 23 km langt strekk uten sluser som  går over Heddalsvannet hvor det er et åpent landskap (du kan bli utsatt for vind og bølger her). Deretter bukter traseen seg videre nedover forbi Lystang Camping hvor 10 km starten befinner seg. Herfra er strekket ganske vindbeskyttet og man padler medstrøms ned  til til Akkerhaugen med målgang Norsjø Ferieland.Se løypekart her .

I 2012 testet vi ut en maratonløype fra Norsjø Ferieland til Notodden og retur – "Blodspreng" - 46 km for de aller tøffeste. Denne blir videreført og her får du testet krefter mot strømmen.  

På Norsjø Ferieland blir det premieutdeling, servering av den bakte padlepoteten og mulighet for dusj og testing av kabelparken. Dette er en av to kabelparker i Norge og var arenaen for VM i Wakeboard 2014 - så ta med familien og nyt denne dagen!

Vi kan selvfølgelig ikke arrangere et kajakkløp på Telemarkskanalen uten å gi deg mulighet til å oppleve slusene, så søndag tar vi turen til Bandakkanalen for å padle nedover kanalen i retning Ulefoss. Det vil bli ulike muligheter i forhold til distanse og tilrettelegging og det er mulig å padle i både kajakk og kano. Dette er et turløp hvor hensikten er å få mulighet til å padle den historiske kanalen og bli sluset gjennom en av de åtte slusene på vannveien her i Telemark. Det blir mulighet for transport av kajakker fra Norsjø Ferieland. 

 Vi ses på kanalen!

 

dsc_0690

AddThis Social Bookmark Button

Hovedsponsor

Sponsorer